Meseterápia

Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy Ember.
mesekonyvekEz az Ember tele volt kérdésekkel és kétségekkel, elbizonytalanodott, és bátorsága is eltűnt. Csendesen éldegélt, de ott belül mindig foglalkoztatta az a gondolat: “Hogyan is tudnék kitörni? Minek kellene változni, hogy boldogabb és elégedettebb legyek”.

S lásd, egy szép éjjelen megtalálta a válasz. Egy álmot látott, amikor is egy szürke folyosón bolyongott. Megfáradva, elkeseredetten ment és ment csak előre. Már igazán maga sem tudta, hogy hova is tart. A megszokás energiája emelte a lábát. Gondolatai a múltban, érzései megfáradtak, s csüggedten, lefelé lógatva az orrát baktatott.

S egyszer csak hirtelen fény világította meg a folyosót és az Ember arcát. Csodálatos dallam szólalt meg, és friss, üde levegő-szellő csapta meg az arcát. “Mi történ?” – kérdezte Emberünk. Felnézett és meglepődve vette észre, hogy egymás mellett szebbnél-szebb ajtók sorakoztak. Mindegyikhez kicsiny lépcsősor vezetett fel, és az ajtókon táblácskák álltak. Onnan, ahol állt nem tudta elolvasni, így hát fellépett a leginkább tetsző ajtó felé vezető lépcsőre. Ott állt előtte és elolvasta a táblát: “Önismeret, fejlődés a mesén keresztül.”

“Hmm … mi lehet ez? Mi lehet az ajtó mögött? S jó lenne ez nekem?” – kérdezte magában.
Ahhoz azonban, hogy meglelje kérdéseire a választ bátran ki kell nyitni az ajtót. Le kell nyomni a kilincset és be kell lépni.

Gondolkozott az Ember, majd bátorságot és erőt gyűjtött és lenyomta a kilincset. “Mit is veszthetek? Hosszú évek óta rovom a folyosót, s ha ma nem változtatok, mitől lenne jobb a holnap? Pedig jobbra és boldogabb életre vágyom. Nincs veszteni valóm, nézzük meg a változást.” – határozta el. S bátran lenyomta a kilincset. …

Te is lépj be bátran az önismeret és a mese birodalmába, hogy életedben változást és fejlődést tudj elérni.

tűzTöbbféle módszer ismeret a meseterápiába:

1. Mesélés

2. Írsz egy mesét, és az általad írt mesén keresztül dolgozunk a problémádon.

3. Egy bizonyos mesén keresztül dolgozunk

Izgalmas, kalandos és mesés utazásra invitállak Önmagad felfedezése felé a mesék csodás világán keresztül.

Ahhoz, hogy életedben változások legyenek bizony neked kell kinyitni saját ajtódat, melyet a meséken keresztül megtehetsz.

Gyere és keress meg erre a mesés kalandra!

Steinmüller Csilla
meseterapeuta
scsilla29@gmail.com

“Napjaink úgynevezett neurotikus betegei között nem kevés az olyan, aki régebben nem lett volna neurotikus, vagyis nem hasonlott volna meg magával. Ha olyan időben és környezetben élnek, amikor és ahol az embert a mítosz még összekötötte az ősök világával, és ezáltal az átélt és nem csupán a kívülről látott természettel, akkor elkerülhették volna a meghasonlást önmagukkal. Olyanokról van szó, akik nem viselik el a mítosz elvesztését, de egyrészt nem találnak utat egy csak külsőleges világhoz, vagyis a természettudomány világképéhez, másrészt nem elégíti ki őket az intellektuális játék a szavakkal, aminek a legcsekélyebb köze sincs a bölcsességhez.” * C. G. Jung

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s